Aer curat si temperatura ideala, indiferent de vreme. Pentru ca de aerul conditionat se ocupa un profesionist.
Constatare si Deplasare Gratuita

Aparat de aer conditionat inverter - caracteristici

Mai ales cand e vorba de bunuri de folosinta indelungata, toata lumea cauta produse de calitate, la preturi relativ bune. Un aparat de aer conditionat reprezinta o investitie intre 1000 si 4500 de lei, in functie de tip, marca si tehnologia folosita, de aceea o informare prealabila este absolut necesara.

De ce este de este de preferat un aparat de aer conditionat inverter in loc de unul clasic? Desi costul sau este mai ridicat, el reprezinta o investitie mai buna pe termen lung, pentru ca foloseste tehnologie de ultima ora, ceea ce inseamna consum redus, eficienta crescuta si mai putin daunator pentru mediu..

Diferenta semnificativa dintre un aparat clasic cu compresor on/off si un aparat de aer conditionat inverter este ca acesta din urma consuma mai putin cu 30%, pana la 60%, in functie de marca si model.

In plus, se atinge temperatura dorita mult mai rapid prin reglarea permanenta a modului de functionare in functie de cerinte si de temperatura ambianta.

Pentru ca evita oprirea si pornirea repetata a compresorului, un aparat de aer conditionat inverter confera mai multa siguranta in functionare si are fiabilitate mai mare.

Un aparat de aer conditionat inverter prezinta si alte beneficii:

 • Este mai silentios
 • Functioneaza pana la - 15 °C temperatura exterioara, spre deosebire de cel clasic care functioneaza doar pana la -5 °C
 • Este mai putin expus daunelor create de o pana de curent
 • Timpul de pornire este redus cu pana la 30%
 • Controleaza si monitorizeaza automat schimbarea temperaturii din incapere, evitand astfel fluctuatiile de temperatura
  • Prin caracteristicile sale, un aparat de aer conditionat inverter este eco-friendly si asigura mai mult confort in utilizare.

   Tehnologia inverter respecta normativele europene care cer reducerea consumului de energie electrica, cu precadere in cazul marilor consumatori, categorie din care fac parte si instalatiile de climatizare.

   Piata europeana a aparatelor de aer conditionat s-a reorientat deja spre noile tehnologii si aparatele cu functii diversificate.

   Din pacate, pe piata romaneasca se manifesta inca interes pentru aparatele clasice de aer conditionat, datorita veniturilor reduse ale populatiei.

   Dar, odata cu alinierea Romaniei la normele europene, aparatele clasice de aer conditionat nu se vor mai gasi pe piata dupa epuizarea stocurilor existente. Cumparatorul roman va fi obligat de imprejurari sa opteze pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat inverter, mai scump, dar mult mai eficient si mai prietenos cu mediul.